Sunt emotiv. Cum îmi stăpânesc emoțiile înaintea unei audiții/unui concert?

Sunt emotiv. Cum îmi stăpânesc emoțiile înaintea unei audiții/unui concert?

E bine să iau un calmant?

Nu lua calmante înainte de a cânta!!!

Îți blochează simțurile și NU vei mai putea transmite nici o emoție publicului care te ascultă! Vei avea o prestație ștearsă și pe moment NU vei înțelege ce ți se întâmplă! De asemenea există pericolul să ți se usuce excesiv gura și din nou NU vei putea deține tu controlul!
„Tratamentul” pentru emoții începe cu mult înaintea audiției sau concertului la care trebuie să participi. Sunt 5 pași pe care trebuie să-i parcurgi și sigur vei reuși să mai diminuezi emoțiile intense. Sunt firești emoțiile, e bine că ele există, dar hai să învățăm să le stăpânim noi pe ele, nu ele pe noi!

1. Alege-ți un repertoriu adecvat nivelului tehnic vocal la care te afli în momentul respectiv. Nu-ți alege piese care te depășesc vocal.
2. Asigură-te că dispui de timpul necesar pentru pregătirea programului muzical.
3. Înainte de a intra pe scenă concentrează-te la momentul tău, nu încerca să tragi cu urechea la cel care cânta pe scenă înaintea ta. Închide ochii, inspiră pe nas și expiră încet pe gură. Câteva exerciții de respirație executate lent vor atenua emoțiile.
4. Când începi să cânți pe scenă, încearcă să transmiți emoție, să trăiești muzica și gândește-ți momentul din punct de vedere actoricesc.
5. Nu îți propune să impresionezi pe toată lumea, pentru că nu vei reuși! Muzica este subiectivă și fiecare o percepe diferit. Încearcă doar că tu să te simți bine pe scenă și cu siguranță publicul se va simți la fel!

Let the music play!

Articole pe categorii

Ultimele articole

Share: