Micii cântăreți - cursuri individuale de canto pentru copii

Primii pași în studiul muzicii cu cei mici se fac într-o manieră sănătoasă, neagresivă pentru corzile vocale:

Icon 1 Cursuri Canto

Încălzirea vocii în prima fază începand cu exercitii de respiratie continuand cu vocalize pentru omogenizare, intonatie si dictie pe ritmuri diferite: alert, rar, moderato.

Icon 2 Cursuri Canto

Învățarea cântecului: întâi învățarea textului (a versurilor), strofă cu strofă, corectarea dicției, a frazării muzicale și a ritmului pe versuri.

Icon 3 Cursuri Canto

Punerea textului pe muzică, prin exemplificare de către profesor. Evaluarea întregului cântec sau a strofelor învățate pe tot parcursul lecției.

Lecția de canto - muzică și mișcare scenică

 • Intonarea omogenă și expresivă a cântecelor
 • Respectarea tonului, semnalului de început, respirație și dicție
 • Executarea mișcărilor sugerate de text, mișcări de dans
 • Marcarea timpilor măsurii prin mișcări egale
 • Capacitatea de a cânta încet sau tare, repede sau rar, respectând indicațiile profesorului
 • Intuirea tempourilor contrastante (repede, rar)
 • Executarea cântecelor cu diferite procedee – dialog profesor-copil
 • Exprimarea prin mișcare și gestică
 • Interpretarea cu nuanțe muzicale a cântecelor
 • Capacitatea de a cânta cu dezinvoltură în colectiv sau grupuri mici
Cursuri Canto copii
Lectii de Pian - Cursuri Canto

Lecția de pian

 • Cursurile de pian își propun să formeze și să dezvolte în fiecare copil deschidere, receptivitate, atenție distributivă, dezvoltarea memoriei, capacitatea de a distinge și de a aprecia valorile artistice
 • Pe lângă arta interpretării pianului, se vor aloca minimum 5 minute pentru noțiuni de bază, generale de cultură muzicală, istoria muzicii românești și universale, teoria muzicii, solfegiu și audiție muzicală
 • Cursul este individual și se adaptează în funcție de aptitudini, abilități și capacitatea de percepție a fiecărui copil
 • Cursurile se desfășoară pe perioada întregului an calendaristic
 • Pentru o învățare și o evoluție a copilului dumneavoastră, se poate opta pentru două lecții de pian pe săptămână
Mărturisesc că „ne-am făcut curaj”, acum aproape un an și am mers la Art Music „să descoperim secretul vocii”, însă am descoperit mult mai mult decât asta, am descoperit „arta muzicii”. Fiecare ședință de canto, fiecare activitate desfășurată la această școală este o provocare, este „Wau!!!”. De fiecare dată când pleci de acolo, pleci cu dorința de a studia din ce în ce mai mult, pentru că știi că-ți vei atinge țelul cu ajutorul acestei echipe extraordinare care cu tehnică, profesionalism, dedicare, seriozitate și implicare totală îți deschide calea, îndrumându-te pas cu pas în tot ceea ce înseamnă „Muzică”. Spun cu convingere că este una dintre cele mai bune alegeri pe care le-am făcut în viață și, pentru asta, mulțumesc acestei echipe Art Music și implicit conducătoarei ei, Mădălina Cârcotă!

Mădălina Coman, mama Giuliei și Sofiei Coman
Încă de când am făcut primii pași în această școală, am simțit că suntem la locul potrivit și că totul va fi pe măsura așteptărilor noastre. Spațiul era bine organizat, aerisit, luminos, atmosfera primitoare. Primul contact a fost cu doamna Mădălina Cârcotă alături de dra Ana-Maria Bocăneală, profesoare de canto ale acestei școli. În urma interviului, care a decurs într-o atmosferă prietenoasă și deschisă, după ce ne-a fost prezentată locația și inclusiv cum se vor desfășura orele, am decis că aici este locul nostru! Patricia a îndrăgit-o din prima clipă pe Ana-Maria, ea frecventând cu mare drag și plăcere cursurile de canto. Pe lângă evoluția fiicei mele în tehnica vocală, ea și-a recăpătat încrederea iar evoluția copilului este foarte vizibilă. Tot aici a întâlnit-o și pe doamna Adriana Drăguț, profesoara de actorie și mișcare scenică, care a ambiționat-o și a făcut-o să scoată din ea toate calitățile actoricești și să-și învingă emoțiile atunci când cântă. Recomand cu căldură cursurile Școlii de Canto Art Music întrucât în opinia mea este școala de canto care îți oferă totul la cele mai înalte standarde.

Claudia Enache, mama Patriciei