Terapie vocală

În colaborare cu Doctorul Cristian Ioniță de la Spitalul ORL Panduri secția Foniatrie, la Școala de Canto Art Music am creat un program special de terapie vocală pentru persoane cu disfuncționalități ale aparatului fonator.

Fie că vorbim despre cântăreți sau actori cu probleme la nivelul corzilor vocale sau despre persoane care prin natura meseriei își suprasolicită vocea foarte mult, încercăm pe baza unui diagnostic și al unui tratament adecvat prescris de medicul specialist să venim în ajutorul pacienților cu îmbinarea terapiei vocale prin exerciții specifice de corectare a emisiilor vocale cântate sau vorbite.

În afara terapiei vocale recomandăm și un program de igienă vocală necesar unei meserii care are la bază folosirea aparatului fonator.

Vom lucra împreună la:

  • corectarea emisiilor prin exerciții de vorbire cu intonații diferite
  • în cazul cântăreților, următoarea etapă este de corectare a emisiilor pe sunete cântate și exersarea în registrele care pun probleme vocii
  • relaxarea musculaturii în timpul exercițiilor vocale
  • este important ca reeducarea mișcărilor musculare să fie făcută doar în prezența și cu ajutorul terapeutului vocal, pentru început fiind interzis studiul individual acasă!
  • după perioada de recuperare și implementarea corectă a emisiilor vorbite/cântate, mișcările musculare devin automatisme, iar elevul poate relua studiul
  • terapia vocală poate dura de la 1 lună la 12 luni, în funcție de problemele constatate dar și de receptivitatea și reacția fiecărui cursant la informație și execuția exercițiilor din programul de terapie vocală
Cursuri Canto - Terapie Vocală
Întâlnești în viață oameni de care te legi dincolo de cuvinte. Sunt oameni care parcă sunt făcuți pentru sufletul tău. Un astfel de om este Mădălina Cârcotă pe care o recomand din toată inima. Puțini sunt profesorii care predau cu suflet, dar și mai puțini sunt aceia pentru care se poate folosi sintagma „om cu har”. Mădălina este unul dintre aceștia. Un profesor care își pune sufletul pe tavă cu fiecare lecție de canto și care știe să aducă acea strălucire în ochii elevilor săi cu fiecare piesă învățată. Cu respect, admirație și prietenie!

Carmen Drăgan, mama Alexiei
Dacă simți că ai probleme cu vocea,
te putem ajuta atât la identificarea lor, cât și la rezolvarea lor!
Hai să te ascultăm