Lecții de canto pop

Canto pop este disciplina pe care o predau în școala mea cu o plăcere nebună. Am studiat enorm până să ajung să-ți destăinui toate secretele tehnicii în canto pop și încă mai studiez.

Un Vocal Coach trebuie să aibă răspunsuri la orice întrebare și soluții pentru orice problemă. Dacă la început îți evaluez vocea cu maximă atenție și fixăm împreună obiectivele, trecem apoi la implementarea emisiilor și efectelor vocale și căutam amprenta personală a vocii tale.

Sigur că procesul poate fi îndelungat, dar cu multă răbdare și mult studiu putem ajunge să descoperim valențe nebănuite ale vocii tale.

Nu sunt genul de profesor care să insiste pe prezentări anatomice ample, ci doar pe cele strict necesare în execuția elementelor de tehnică, dar voi insista mult pe stilistica vocală, mișcarea scenică și interpretarea exhaustivă. Fiecare sunet va fi corectat sau efectizat pentru ca interpretarea ta să fie una de nota zece.

Cum privim, cum mișcăm musculatura feței pentru a sublinia emoția textului cântat, cum zâmbim, cum plângem, cum mișcăm brațele sau picioarele, toate aceste detalii le vom descoperi împreună, iar momentul debutului tău pe scenă va fi unul lipsit de emoții pentru că vei fi pregătit din toate punctele de vedere: tehnic vocal, scenic și psihologic.

Te invit într-o călătorie fascinantă în lumea mea [canto pop], care cu siguranță nu te va lăsa indiferent.

Mădălina Cârcotă, Vocal Coach, fondator Școala de Canto Art Music

Ne putem gândi concomitent la emisie vocală, text, melodie, ținută și respirație, interacțiune cu publicul?

În cursul lecțiilor de canto pop, vom lucra împreună la:
 • studiul tehnicii vocale în muzica pop
 • exerciții vocale (vocalize)
 • mișcare scenică: poziția corpului în timpul unui act artistic, motivarea fiecărui gest interpretativ
 • studiul fiecărei piese din repertoriul artistului
 • pregătire intensivă pentru participarea la concursuri de interpretare: Eurovision, Vocea Romaniei, XFactor
Cursuri Canto copii

Fiecare individ este diferit, are o voce unică

Unii profesori au o anumită „tehnică” sau „metodă” de predare pe care o aplică la toți de elevii lor, încercând să-i facă să se adapteze la aceasta. În timp ce coerența abordării funcționează în multe domenii și merită respect, noi credem într-o variantă un pic diferită. Exercițiile noastre sunt foarte adesea adaptate pentru fiecare individ în parte. Corzile vocale funcționează în mod similar la toata lumea, dar nu există două voci la fel. De asemenea, nu sunt doi elevi la fel. Deci, am descoperit că este mai eficient, creativ și distractiv pentru elevi să studieze canto într-un mod care este diferit de o metodologie vocală rigidă, dar care nu abandonează adevăruri universale despre tehnica vocală. Fiecare cursant va învăța conceptele pe care le predăm, dar într-o manieră pe care o vom dezvolta cu fiecare elev în parte pentru atingerea obiectivelor propuse.

Lecția de CANTO POP se desfășoară în 3 etape:

Avem în vedere încălzirea ușoară a musculaturii folosite în timpul cântatului pentru emisiile: cheast voice, head voice, nazal voice, belting voice, twang dar și flexibilitatea laringelui pentru efectele vocale: vibrato, up slaches, down slaches, break vocal, etc.

Deoarece aparatul fonator este destul de solicitat, după cele 20 de minute de tehnică este necesară o pauză în care musculatura să se relaxeze.

În cea de a treia parte a cursului, studentul, împreună cu profesorul de canto, încep studiul repertoriului. Aparatura folosită în timpul interpretării: microfon wireless sau cu fir Shure, LCD Samsung pentru citirea textului melodiilor interpretate.

La finalul orei de canto stabilim de comun acord repertoriul pentru cursul de canto viitor.

portativ Cursuri Canto

Cursul de CANTO POP va urmări

 • învățarea respirației inter-costo-diafragmatică
 • implementarea emisiilor vocale (cheast voice, head voice, nazal voice, belt voice, twang)
 • învățarea execuției efectelor vocale în diferite nivele ale tractului vocal (vocal fry, up slashes, down slashes, break vocal, atacul de glota, vibrato laringian, hammer vibrato, distors, rattle, growl, grunt, screaming)
 • reglarea luminozității sunetelor în funcție de textul melodiei și de stilul acesteia
 • tehnica ornamentației și improvizația
 • transmiterea emoțiilor și a mesajului piesei
 • mișcarea scenică și interpretarea
 • consiliere în vederea pregătirii unor reprezentații artistice, concursuri, etc.
 • capacitatea de a cânta încet sau tare, repede sau rar, respectând indicațiile profesorului
 • executarea cântecelor cu diferite procedee – dialog profesor-elev
 • exprimarea prin mișcare și gestică
 • interpretarea cu nuanțe muzicale a cântecelor
 • capacitatea de a canta cu dezinvoltură în public
 • înregistrarea vocii într-un studio audio profesional și folosirea echipamentelor din camera de înregistrare
 • crearea unui stil vocal propriu în funcție de capacitatea vocală și personalitatea artistului
Sunt fericită că am întâlnit-o pe Mădălina Cârcotă. Este omul care m-a ascultat, m-a încurajat să cânt și mă învață pas cu pas să-mi studiez vocea. Am descoperit pe rând toate atuurile acestui loc minunat: atmosfera caldă, de familie, metoda de predare a Mădălinei. Totul este completat de senzația unică pe care ți-o dă un studio de înregistrări profesional: atunci când cânți, te poți înregistra și evaluezi propria prestație împreună cu îndrumătorulŠ și simți cu adevărat că progresezi. Lecția de canto este timpul pe care îl trăiesc pe îndelete, vocaliză cu vocaliză, portativ cu portativŠ. Art Music este cu siguranță locul cel mai potrivit pentru oamenii care și-ar dori să cânte, însă lipsa de încredere în talentul lor și a unui îndrumător îi împiedică să-și realizeze visul. Tuturor celor care vor să-și ofere măcar o oră pe săptămână, pentru bucuria sufletului, le recomand cu căldură lecții de canto la Art Music.

Lala Crizbășianu, Online Hub
Am găsit pagina ART MUSIC. Am deschis și efectiv am rămas impresionată de seriozitatea și profesionalismul de care dădea dovada site-ul. De fapt, acesta a fost primul lucru care m-a atras și m-a făcut să-mi doresc să aflu mai multe. Am telefonat și după o scurtă perioadă m-am întâlnit cu o doamnă profesoară micuță, drăguță, care mi-a spus cu un umor fabulos că eu n-am habar sa cânt :D. Am început să lucrez cu Mădălina Cârcotă și îmi făcea o deosebită plăcere, ca și acum de altfel, să merg să lucrez, fiindcă totul este foarte profi, de la cănile cu note muzicale (hihi), până la instrumentele necesare cântatului. După fiecare oră de canto, plecam cu o energie pozitivă și încrezătoare în propriile forțe și abia așteptam următoarea întâlnire. Am atins acest sentiment de satisfacție doar cu ajutorul lui Mădă, care are un talent natural în a lucra cu elevii ei și spun asta pentru că și eu sunt unul dintre învățăcei J. Lucrez cu Mădă de 1 an și încă merg la orele de canto cu același entuziasm ca la început. Atmosfera de lucru este foarte relaxantă și îți permite să fii expansiv, dar te și supune la o seriozitate constructivă. PS: primesc cu plăcere bomboana de final dacă performanța i-a gâdilat cum trebuie urechile (hihi)

Ioana Vasile, Actriță
Cursuri de canto pop* prin metode interactive adaptate vârstei cursanților: de la copii de 5 ani la adulți!
Orele de canto pop sunt individuale, au o durată de 50 de minute + 10 minute pauză și se desfășoară la Școala de canto Art Music.
Înscrie-te acum