Cursuri online

Am avut reticențe privind cursurile de canto online: sunet distorsionat, dificultatea de a trata disfonia, imposibilitatea de a lucra stilistică vocală. La insistențele studenților și în lipsa oricărei alte variante de a-i îndruma, am decis să dau o șansă acestei metode.

După un an de predare de lecții de canto online, pot spune că acuratețea sunetului nu este perfectă, dar dacă acuratețea urechii profesorului există, cursurile online sunt firești și pline de explicații. Simt că imi fac treaba la fel de bine ca înainte, iar atenția îmi este înzecită. Acum am înțeles de ce Adele sau Alicia Keys lucrează online cu un Vocal Coach, pentru că DA, se poate și nu este deloc o înșelătorie. Îmi fac meseria onest în fiecare minut din oră. Îmi este dor de ei, îmi lipsește aproprierea lor, dar sunt fericită că nu pierdem ce am învățat.

După această experiență, am hotărât să predăm și ore online și tot mai mulți studenți, din diferite orașe ale țării sau din străinătate, ne trec pragul virtual având parte de toată atenția noastră.

Mădălina Cârcotă, Vocal Coach, fondator Școala de Canto Art Music

Cum se desfășoară cursurile online

Tehnica vocală este componenta de bază atunci când vine vorba de începutul pregătirii unei voci pentru a performa live. Varianta online a lecțiilor de canto la Art Music te va ajuta să-ți perfecționezi tehnica în confortul și siguranța casei tale. Din experiența ultimului an am constatat că se pot obține rezultate extraordinare dacă atenția profesorului este focusată pe rezolvarea problemelor individuale ale cursantului.

Cum se desfășoară cursurile online?

  • Alegem platforma de comunicare Skype sau Zoom
  • Începem încălzirea vocală cu exercițiile adaptate pentru fiecare student în parte – 15’
  • Pauza de bomboană –  10’
  • Învățarea repertoriului – 35’

Vom avea în vedere obiectivele fiecăruia în funcție de nivelul la care te afli și vom pregăti împreună repertoriul atât din punct de vedere vocal dar și artistic interpretativ.

Beneficii

  • Nu contează distanța la care te afli de noi, fie că te afli în București, în țară sau în străinătate
  • Economisești timpul alocat transportului până la sediile Art Music
  • Experiența ta va fi una sigură fără frica de a te contamina și se va petrece în spațiul tău intim
  • Ai posibilitatea de a-ți alege profesorul Art Music și de a studia alături de el la o oră convenabilă din programul tău.
Profesor Mădălina Cârcotă
Întâlnești în viață oameni de care te legi dincolo de cuvinte. Sunt oameni care parcă sunt făcuți pentru sufletul tău. Un astfel de om este Mădălina Cârcotă pe care o recomand din toată inima. Puțini sunt profesorii care predau cu suflet, dar și mai puțini sunt aceia pentru care se poate folosi sintagma „om cu har”. Mădălina este unul dintre aceștia. Un profesor care își pune sufletul pe tavă cu fiecare lecție de canto și care știe să aducă acea strălucire în ochii elevilor săi cu fiecare piesă învățată. Cu respect, admirație și prietenie!

Carmen Drăgan, mama Alexiei

Lecții de canto online