Cum descoperim un profesor de canto bun?

Cum descoperim un profesor de canto bun?

O întrebare pe care fiecare viitor cântăreț ar trebui să și-o pună!

Așa cum scriam într-o altă postare, profesorul de canto este extrem de important în formarea ta ca viitor artist, dacă te-ai hotărât să apelezi la unul.

În general, este bine să afli dacă are studii de specialitate, să te interesezi de activitatea lui ca pedagog sau să mergi pe recomandarea care ți-a fost făcută. Nu întotdeauna un cântăreț bun este și un pedagog bun și viceversa. Este important să faci orele de canto pop pe o aparatură de amplificare adecvată, care să te ajute. În canto ar trebui să sesizezi schimbări, modificări ale glasului tău după câteva ședințe. Dacă te simți obosit vocal sau răgușit după curs, e bine să te oprești. Dacă nu sesizezi schimbări majore după o lună de studiu, de asemenea e bine să te oprești. Nu pentru că profesorul nu e bun, ci doar pentru că metoda lui poate că nu ti se potrivește.

Ar fi perfect să-ți găsești profesorul din prima încercare, pentru că schimbarea profesorului după o lună – două nu duce la nimic bun. Fiecare schimbare înseamnă o nouă perioadă de adaptare la noua metodă și în general elevul se simte bulversat de aceleași informații spuse într-o altă limbă.

Am nefericita experiență de a accepta elevi care erau deja la al patrulea profesor de canto și te rog să mă crezi pe cuvânt că nu este comod nici pentru profesor, care trebuie să corecteze și nici pentru elev, care trebuie să repare ce e stricat sau să recupereze ce nu și-a însușit.

În concluzie, stai, analizează, și ia o hotărâre bună! Nu e lucru simplu, dar nici imposibil. Poți începe analiza vizitând site-ul nostru www.artmusic.ro sau www.cursuri-canto.ro.

Mulțumesc și multă baftă în alegere!

Articole pe categorii

Ultimele articole

Share: