Exerciții complete de respirație

Exerciții complete de respirație

Pentru că primesc foarte multe întrebări referitoare la exerciții de respirație, vă redau mai jos tot ce recomandăm noi studenților noștri pentru o respirație corectă.

Există mai multe exerciții de respirație pe care vi le recomandăm:

1. Întins pe podea, încearcă să direcționezi aerul inspirat spre zona abdominală-costală până când coastele, din cauza dilatației produse de inspirarea profundă a aerului, ating podeaua.

Acest exercițiu trebuie repetat în mai multe reprize, până când te obișnuiești să respiri intercostodiafragmatic.

2. Ridică-te în picioare, lipește-te cu spatele de perete și repetă același gen de exercițiu pentru a putea fi sigur că îl poți executa și în poziție verticală.

3. Înfășoară o eșarfă în jurul taliei, respiră, strânge eșarfa și în momentul expirării eșarfa trebuie desfăcută de aceeași dilatare a zonei costale-abdominale.

4. Exerciții fizice pentru întărirea mușchiului diafragmatic: extensii-aplecări din poziție orizontală, ridicarea picioarelor la 45 de grade și coborârea lor ușoară.

5. Pentru mobilizarea diafragmei, inspiră, apoi expiră scurt cu putere, ca și cum ai sufla peste o suprafață plină de praf pentru a-l îndepărta. Expiră în reprize scurte de câte 5 ori, alimentează-te cu aer, apoi repetă exercițiul.

6. Inspirație și expirație scurtă și rapidă pe gură încercând să imiți un cățel obosit.

7. Inspiră în reprize scurte ca și cum ai mirosi o floare.

8. Pentru mărirea frazei expirate, folosește un cronometru, inspiră și apoi expiră pe consoana „s”.

Când ajungi să expiri 40-50 de secunde e perfect.

Nu face aceste exerciții complete mai mult de 5-10 minute, pentru că există pericolul de a te supraventila.

Probabil vei simți o amețeală ușoară, dar este absolut normală.

Să știi că nu toate problemele se trag de la respirație. E foarte important să susții sunetele cu diafragma, însă și emisiile trebuie să le execuți într-o manieră corectă pentru o frază muzicală perfectă!

Succes și spor la studiu!

Articole pe categorii

Ultimele articole

Share: