De ce Profesor de Canto?

De ce Profesor de Canto?

De ce profesor de canto?

Pentru că este o meserie care îți aduce multe împliniri și satisfacții profesionale și pentru că sunt mulți oameni care au nevoie de specializarea ta.

Când hotărăști că vrei să îmbrățișezi meseria de pedagog trebuie să ai în vedere mai multe aspecte. În primul rând trebuie să îți perfecționezi o metodă de predare a cursurilor, să înveți să asculți calitățile unei voci, să știi să evaluezi un cursant ca să poți identifica eventualele defecte vocale dobândite și să ai metode de corectare.

În concluzie, să poți pune un „diagnostic” după câteva ședințe de canto elevului tău. E foarte important să conștientizezi responsabilitatea pe care ți-o asumi atunci când cel cu care urmează să lucrezi își pune speranța în competențele tale și că poate viitorul lui depinde de măiestria ta.

Speranțe, vise, personalități

Poți fi omul care descoperă talentul, îl întreține, îl crește și asistă la succesul lui. Tu Nu prestezi un serviciu care la sfârșit este remunerat, ci crești speranțe, creezi vise, educi și formezi personalități, respiri odată cu elevul tău care trebuie să respire între două versuri atunci când are un concert sau plângi pe ascuns când artistului tău i s-a făcut o nedreptate la o audiție importantă. Sunt atâtea experiențe prin care vei trece, încât vei ajunge să spui că ți-ai ales o meserie nobilă, pe care sunt puțini în stare să o facă bine!

Nu uita niciodată că și tu trebuie să fii într-o continuă cercetare și perfecționare, la fel ca și elevul tău. Situațiile vor fi atât de diferite de la o persoană la alta, încât tot timpul trebuie să fii conectat și să găsești soluții pentru rezolvarea fiecărei probleme.

Vocile sunt diferite, ca și oamenii care le dețin. Fiecare voce este specială și fiecare voce are o problemă de rezolvat. Că nu are acut sau că nu vibrează, că este nazală sau doar impostată, fiecare voce trebuie tratată separat cu exerciții specifice de corectare a diferitelor probleme individuale.

Concentrarea profesorului la curs este de 60 de minute din 60 câte ține cursul. Orice sunet greșit trebuie corectat, iar pentru asta ai nevoie de o vigilență auditivă.

E dificil? Da! Merită efortul? Da!

Atunci nu mai sta pe gânduri și hai să ne apucăm de treabă! Întreabă, cercetează, inventează, exersează cu vocea ta ce urmează să exemplifici, perfecționează-ți metoda de predare, adaptează-ți vocabularul în funcție de vârstă și pregătirea muzicală a elevilor tăi și inserează în el cuvinte și termeni specifici pentru ca la final să ai absolvenți ai cursurilor de canto care știu la rândul lor să explice mai departe.

Dacă te-am convins… înseamnă că ai treabă… așa că nu te mai rețin. Te aștept cu orice întrebare la adresa madalina@artmusic.ro

Articole pe categorii

Ultimele articole

Share: